En: discriminatie bij het schooladvies
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Lees online   |  Afmelden
7-2-2024
Kennisplatform Integratie & Samenleving
Informele schulden: een tweezijdige medaille

Informele schulden (leningen bij vrienden, kennissen en/of familie) vormen een groeiend probleem onder zowel Nederlandse moslims als mensen met andere achtergronden. KIS deed onderzoek naar de wereld van informele schulden: wat zijn ervaringen van zowel hulpbehoevenden als hulpaanbieders, om welke redenen gaan mensen deze schulden aan, en wat zijn de gevolgen?

Ga naar de publicatie
Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
 
 
Discriminatie bij het schooladvies
Een passend en onbevooroordeeld schooladvies voor het voortgezet onderwijs geven. Dat is een grote verantwoordelijkheid voor onderwijsprofessionals en -instellingen. Het advies heeft veel invloed op de onderwijscarrière en verdere toekomst van een kind. KIS onderzocht welke ruimte er is voor vooroordelen en discriminatie in de adviesprocedure.  
Lees het rapport
Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
 
 
Wat enthousiasmeert het mkb om aan de slag te gaan met objectief werven en selecteren?

Niet afgaan op de ‘klik’ met de kandidaat of je laten leiden door je gevoel dat deze ‘goed in het team past’, maar in plaats daarvan systematisch checken welke kandidaat de beste competenties heeft. Dat is objectief werven en selecteren in een notendop. KIS onderzocht of dit mkb’ers aanspreekt. 

Lees het artikel 
Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
 
 

Ouders met een migratieachtergrond ondersteunen bij opvoedvraagstukken

Gemeenten en organisaties met een pedagogische rol hebben de taak ouders te ondersteunen bij opvoedvragen. Ouders met een migratieachtergrond hebben te maken met extra uitdagingen. In deze infosheet zet KIS op een rij om welke opvoedvragen het gaat, en hoe gemeenten daarop kunnen inspelen. 
Download infosheet 
Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
 
 

Emancipatie in de superdiverse samenleving

Emancipatie van verschillende groepen kan soms met elkaar op gespannen voet staan of stuiten op weerstand in de samenleving. Wat te doen als verschillende waarden en vrijheden tegenover elkaar worden gezet? Deze vraag was aanleiding voor KIS om in gesprek te gaan met activisten, professionals en beleidsmakers.
Lees het artikel
Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
 
 
Meer nieuws 
Van integratie naar samenlevingsperspectief, maar hoe? Lees het artikel
Monitor gelijkwaardige kansen en evenredige posities op de arbeidsmarkt, ongeacht migratieachtergrond. Bekijk de monitor
Teambijeenkomst Waardenopvoeding in Diversiteit. Lees meer
 
Vacature: Projectleider bij team Aanpak discriminatie Movisie
32 - 36 UUR 
Heb jij een duidelijke visie op het thema sociale stabiliteit en specifiek op de aanpak van discriminatie, (online) grensoverschrijdend gedrag en/of het bevorderen van zelfbeschikking en weerbaarheid? Dan zijn we op zoek naar jou!
Solliciteer nu
 
Vacature: Senior onderzoeker Discriminatie Verwey-Jonker Instituut
24 - 36 UUR 
Wil jij bijdragen aan gelijke kansen op de werkvloer en in het onderwijs? Als onderzoeker op het thema discriminatie draag je bij aan de ontwikkeling van kennis en inzicht voor een vitale en veerkrachtige samenleving met gelijke kansen voor iedereen.
Solliciteer nu
 
Volg ons op social media voor het laatste nieuws
Linkedin   Twitter   Youtube   Youtube
 
Contact
030 - 2303260        |         info@kis.nl
Disclaimer                         Colofon                         Privacy