En: Wat is intersectionaliteit?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Lees online   |  Afmelden
6-12-2023
Kennisplatform Integratie & Samenleving
Nieuwe publicatie: Opvangen doe je niet alleen!

Twintig procent van de Oekraïense ontheemden werd medio 2023 particulier opgevangen of heeft zelfstandig onderdak gevonden. Het is niet ondenkbaar dat in de toekomst opnieuw een beroep zal worden gedaan op particulier initiatief bij de opvang van vluchtelingen. KIS deed daarom onderzoek naar de inzichten en lessen uit de particuliere opvang van Oekraïense ontheemden de afgelopen anderhalf jaar. 

Ga naar de publicatie
Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
 
 
Kennisbijeenkomst zelfbeschikking en seksuele gezondheid
18-12-2023
15:00 - 18:00 uur
Hanzeplein 120, Groningen

Ervaringsdeskundigen en medewerkers van informele organisaties komen vaak sneller binnen bij moeilijk bereikbare doelgroepen. Hoe kunnen we de samenwerking van informele en formele organisaties verbeteren?

KIS organiseert samen met GGD Sense Noord-Nederland een kennisbijeenkomst om het thema zelfbeschikking en seksuele gezondheid te bespreken. 

Meld je aan
 
 
Oproep: ben jij mbo-docent en wil je stagediscriminatie tegengaan? 
Ben jij docent op het mbo? En geef je voorbereidingslessen voor de BPV (beroepspraktijkvorming)? Komt het thema stagediscriminatie aan bod in deze lessen? Dan gaan we graag met jou in gesprek. Op deze manier draag je bij aan de aanpak van stagediscriminatie en ontvang je een cadeaubon van € 20,-. 
Meld je aan
Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
 
 
De kracht van informele netwerken

Burgers zijn steeds meer betrokken bij de aanpak van maatschappelijke uitdagingen. Burgerinitiatieven en informele netwerken spelen hierin een cruciale rol. De omvang en toegevoegde waarde van informele netwerken zijn vaak groter dan formele organisaties vermoeden. Dit rapport gaat over het versterken en verbinden van informele netwerken.

Lees het rapport 
Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
 
 

Wat is intersectionaliteit? Drie vragen aan onderzoeker Trees Pels

Em. prof. dr. Trees Pels doet al sinds 1975 onderzoek naar de opvoeding van kinderen in gezinnen met een migratieachtergrond. Recent onderzocht Pels wat het fenomeen intersectionaliteit betekent voor de praktijk van pedagogische professionals en instellingen. KIS stelde haar drie vragen. 
Lees het interview
Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
 
 

Terugblik: Conferentie De wereld van jongeren

Waar lopen jongeren met een migratieachtergrond tegenaan? En hoe kunnen formele en informele professionals deze jongeren goed ondersteunen? Hierover ging de conferentie van Platform Eer en Vrijheid 13 november 2023 waarin zelfbeschikking centraal stond. 
Bekijk de terugblik
Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
 
 
Meer nieuws 
Expertmeeting taalonderwijs EU-arbeidsmigranten. Bekijk de tips en voorbeelden
Discriminatie in Nederland door de situatie in Gaza en Israël verminderen: zet in op inleving en empathie. Lees meer
Ondersteuning bij het begeleiden van mensen met een migratieachtergrond. Lees meer
 
Volg KIS op Instagram! 

Het Kennisplatform Inclusief Samenleven is nu ook te volgen op Instagram. Hier delen we animaties, nieuwe rapporten, mooie verhalen en antwoorden op vragen.
Volg KIS via @kennisplatformkis

Volg ons
 
 
Volg ons op social media voor het laatste nieuws
Linkedin   Twitter   Youtube
 
Contact
030 - 2303260        |         info@kis.nl
Disclaimer                         Colofon                         Privacy