En: meld je aan voor de Conferentie De wereld van jongeren
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Lees online   |  Afmelden
5-10-2023
Kennisplatform Integratie & Samenleving
Nieuwe publicatie: Ervaringen van Caribische Nederlanders die migreren naar Europees Nederland
Burgers van Aruba, Curaçao en Sint Maarten die naar Europees Nederland migreren, voelen zich vaak behandeld als tweederangsburgers. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van Kennisplatform Inclusief Samenleven (KIS). Ondanks dat ze de Nederlandse nationaliteit hebben en in Europees Nederland mogen wonen en werken, ervaren ze niet altijd dat ze gelijkwaardige burgers zijn. Mensen lopen vast in procedures en regels die elkaar tegenspreken rond wonen, verzekeringen en uitkeringen.
Ga naar de publicatie
Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
 
 
Conferentie De wereld van jongeren
13 november
10:00 - 18:00
Utrecht

De vrijheid om te doen wat je wil, dat vinden we allemaal belangrijk. Maar waar loop je tegenaan als je jong bent en een migratieachtergrond hebt? Op de conferentie van Platform Eer en Vrijheid worden workshops en panelgesprekken gehouden met professionals over zelfbeschikking. 

Meld je gratis aan
 


 
 
 
Monitor gemeentelijk beleid arbeidstoeleiding en inburgering statushouders en gezinsmigranten 2023
Gemeenten hebben het afgelopen jaar grote stappen gemaakt in het ondersteunen en begeleiden van statushouders en gezinsmigranten. Toch wordt de uitvoering van inburgering maar ten dele gerealiseerd. Dit blijkt uit de jaarlijkse monitor. 
Bekijk de monitor
Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
 
 
Smaken van Toen en Nu: Koloniaal Erfgoed op het Nederlandse Bord
In het heden is nog veel terug te vinden van onze koloniale geschiedenis. Met de tentoonstelling Koloniaal Den Haag – een onvoltooid verleden onderzoekt het Haags Historisch Museum de verschillende sporen die de kolonisatie in Nederland heeft achtergelaten.
Lees het artikel
Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
 
 
Gemeentelijke adviesraad diverser: praktische tips voor gemeente, adviesraden en inwoners
KIS krijgt signalen dat adviesraden van (middelgrote) gemeenten inwoners met een migratieachtergrond onvoldoende vertegenwoordigen. Welke factoren hebben invloed op de deelname van inwoners met een migratieachtergrond? En hoe kun je voor meer (etnische) diversiteit in de adviesraad zorgen?
Lees de publicatie
Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
 
 

Videoportret Overal Vandaan: 'Wat ik zo mooi vond aan andere culturen, zat al in mijn eigen cultuur'

Melissa Snoek (24) is geboren en getogen in Nijmegen. Ze heeft een Turkse moeder en een Nederlandse vader. In de zoektocht naar haar identiteit reisde ze de hele wereld rond. Om tot de conclusie te komen dat wat ze zocht altijd binnen handbereik was.

KIS interviewt jonge mensen met verschillende culturele roots over hun identiteit. Bekijk de volledige Portretreeks Overal Vandaan & The Identity Project
Bekijk de video
Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
 
 
Meer nieuws 
Landelijk overzicht interculturele GGZ en maatschappelijke ondersteuning. Lees meer
Vooroordelen en discriminatie voorkomen in werving en selectie: wat werkt volgens de wetenschap? Lees het artikel
'Zolang er mensen als Özden Yalım zijn is er hoop'. Özden Yalım overleed op 30 juli 2023, Halleh Ghorashi schreef een bijzonder eerbetoon voor haar.
 
Volg ons op social media voor het laatste nieuws
Linkedin   Twitter   Youtube
Contact
030 - 2303260        |         info@kis.nl
Disclaimer                         Colofon                         Privacy